Tetőszigetelés blog

Bővebben a fújható tetőszigetelésről és előnyeiről

Ahogy a nevéből is adódik a fújható tetőszigetelés felhordása fújással történik. A berendezés egy hosszú, flexibilis szállítócsövön keresztül juttatja a szigetelőanyagot a tetőtéri szerkezetekre. A technológiának köszönhetően az anyag a kisebb-nagyobb repedésekbe, résekbe is képes bejutni, ami által a szigetelés hatékonysága növekszik.

A szigetelés ezzel a módszerrel rendkívül gyorsan elvégezhető, egy normál családi ház esetében akár egy nap alatt megtörténhet. Kiváló megoldás utólagos szigetelésre is, vagy nehezen hozzáférhető helyeken. Ez a technológia kevesebb embert és eszközt igényel a normál szigetelési eljárásoknál, a folyamat tisztább, szinte hulladékmentes, és sokkal csendesebb.

A fújható szigetelőanyagok előnyei

Az alkalmazott speciális alapanyagok ultrakönnyűek és környezetbarátok. Tömörített formában, zsákokban kerülnek forgalomba, így mozgatásuk és szállításuk könnyen megoldható. Nem szúrnak, mint a kőzetgyapot vagy üveggyapot szőnyegek, így dolgozni is egyszerűbb velük. További előnyük, hogy tűz- és vízállók, sőt, még zajszigetelő hatással is rendelkeznek.

Mivel az állatok számára emészthetetlenek, így a rovarok vagy rágcsálók sem fészkelnek bele vagy rágják meg. Antiallergén és vízkizáró tulajdonságaiknak köszönhetően a penész sem képes megtelepedni rajtuk. Ezek miatt alkalmazásuk után hosszú élettartalmú szigetelésre számíthatunk.

A leggyakrabban alkalmazott alapanyagok fújható szigetelésekhez a fújható kőzetgyapot és üveggyapot. Ezek természetesen több fizikai paraméterben eltérnek a hagyományos társaiktól. Mellettük még elterjedt az igen természetes és környezetbarát fújható fagyapot szigetelőanyag.

A pénztárcabarát megoldás

Ahogy eddig olvashattuk, a fújható szigetelés számos előnnyel rendelkezik a hagyományos szigeteléshez képest. És ezeket még tetézve a kivitelezés ára is rendkívül kedvező, illetve jelentősen hozzájárul a rezsimegtakarításhoz. Ezt a tetőszigetelési módot választók visszajelzései alapján alkalmazása után akár a felére csökkenhet a fűtési költség a téli időszakban. Nyáron pedig sokan azt tapasztalták, hogy jelentősen segít a hőség kizárásában, szinte hűt, és sokszor még klímára sincs szükség alatta.

És a további pozitívumok

Az idáig felsoroltak alapján is már abszolút megéri alkalmazni tetőnk szigetelésére a fújásos technológiát, és a pozitívumok sora még tovább folytatódik. Szakmai szempontból az alábbi tulajdonságai teszik még kedvezőbbé a többi szigetelési móddal szemben:

  • Kiemelkedő a légáteresztő képessége, ami által elősegíti a teljes ingatlan természetes szellőzését.
  • Minimális a hőingadozása, így nem kell vetemedéssel, illetve a szigetelés mozgásával számolnunk.
  • Az előző pont eredményeként nem jönnek létre hőhidak a szigetelőanyag összetömörödése következtében.
  • Tökéletesen képes kizárni a vizet, ezért az egyik legalkalmasabb szigetelési mód tetők esetében. Az állandó, áztató eső vagy nagyobb mennyiségű olvadó hó sem jut be alá a tetőtérbe.

Még szintén kedvelheted...